26.01.2019 – ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΙΜΗΤΙΚΗΣ ΔΙΑΚΡΙΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ GADALA ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΣΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ UNESCO | ΔΗΜΟΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

ΣΑΒΒΑΤΟ  26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Η Βράβευση του Εξειδικευμένου Κέντρου Διδασκαλίας Ανατολίτικου Χορού GADALA από τον Ομιλο UNESCO Πειραιώς & Νήσων που πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Γαλατσίου!

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι Πολυπολιτισμικές Εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Ομίλος για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων στα πλαίσια του τριήμερο αφιερώματος δράσεων για τον πολιτισμό και τον άνθρωπο.

♦ Η κα Φωτεινή Gadala μαζί με τον κ. Ατζαμόγλου Μιλτιάδη, Αντιδημάρχο Μυκόνου ♦ 

Με την ιδιότητά της ως Διευθύντρια Χορού του Τομέα Πολυεθνικών Χορών του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων η κα Φωτεινή Gadala θα ήθελε να συγχαρεί τον  κο Ιωάννη Μαρωνίτη, Πρόεδρο του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και Μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλογών και Κέντρων UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική, για την πρωτοβουλία και την άψογη διοργάνωση της «Μεγάλης Πολυπολιτισμικής Γιορτής», η οποία πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 25, 26 και 28 Ιανουαρίου 2019 στο Πολιτιστικό Κέντρο Καμίνι του Δήμου Γαλατσίου.

 

Ο Πρόεδρος του Ομίλου UNESCO Πειραιώς & Νήσων, Μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλογών και Κέντρων UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική,  κος Ιωάννης Μαρωνίτης απονέμει τιμητική διάκριση στη κα Φωτεινή Gadala, παρουσία του προέδρου της Αιγυπτιακής Κοινότητας στην Ελλάδα 

Η κα Φωτεινή Gadala μαζί με τον κ. Χρήστο Σπυρόπουλο, Αντιδήμαρχο Βύρωνα ♦ 

Η κα Φωτεινή Gadala νιώθει ευγνώμων για την τιμητική διάκριση που της απονεμήθηκε προκειμένου να τιμήσει την συνεισφορά της στις Δράσεις Πολιτισμού του Ομίλου και ευχαριστεί θερμά τον Όμιλο για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων για την αναγνώριση των προσπαθειών της να συνεισφέρει στη διάδοση των ανατολίτικων χορών και της πλούσιας Αιγυπτιακής κουλτούρας.

 

|||||  ***Περισσότερες πληροφορίες για το τριήμερο εκδηλώσεων :

 

25.01.2019

Με μία μεγαλοπρεπή και ταυτόχρονα συγκινητική εκδήλωση, ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων πραγματοποίησε τις απονομές των διακριθέντων και συμμετεχόντων στον Διεθνή Διαγωνισμό ανέκδοτου, πρωτότυπου και αδημοσίευτου ποιήματος για την επιστροφή των Γλυπτών και Μαρμάρων του ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ, την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019, στο Πολιτιστικό Κέντρο Γαλατσίου "Καμίνι¨. Ο Ποιητικός Διαγωνισμός εντάσσεται στην ευρύτερη καμπάνια του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων για την Επιστροφή των Γλυπτών και Μαρμάρων του Παρθενώνα και αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση της ελληνικής και παγκόσμιας κοινότητας αναφορικά με το επίμαχο αυτό, εθνικής αλλά και παγκόσμιας εμβέλειας, ζήτημα. Να σημειωθεί πως στον διαγωνισμό έλαβαν μέρος 190 ποιητές. Χαιρετισμό απηύθυναν η Πρόεδρος του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Γαλατσίου κα Μαργαρίτα Μανδηλαρά και ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, κος Ιωάννης Μαρωνίτης μεταξύ των οποίων τόνισε: " Ο Παρθενώνας είναι το μνημείο της αρμονίας που χτίστηκε μέσα από τα υψηλά νοήματα που φέρνει η τέχνη. Μία μορφή τέχνης είναι και η ποίηση. Οι ποιητές όλου του κόσμου λοιπόν δίνουν την απάντηση μέσα από τα συναισθήματα που εκφράζει η τέχνη τους". Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους σημαντικές προσωπικότητες των Γραμμάτων και των Τεχνών, μεταξύ αυτών ο Δρ Αθανάσιος Νακάσης, Πρόεδρος Ελληνικού ICOMOS, η Δρ Έλενα Κόρκα, Επίτιμη Γενική Δ/ντρια Αρχαιοτήτων & Πολιτιστικής Κληρονομιάς Υπουργείου Πολιτισμού και ο Δρ Γεώργιος Χρήστου, Πρόεδρος Κριτικής Επιτροπής Διαγωνισμού Ποίησης, που τοποθετήθηκαν επί του θέματος. Η βραδιά πλαισιώθηκε από μουσικό πρόγραμμα του Παιδικού Χορωδιακού Εργαστηρίου της Ιστορικής Χορωδίας Νικαίας, με μαέστρο τον κο Γιώργο Κοκκίνη.

♦ Η κα Φωτεινή Gadala μαζί με το Δρ Αθανάσιο Νακάσης, Πρόεδρο Ελληνικού ICOMOS, τη  Δρ Έλενα Κόρκα, Επίτιμη Γενική Δ/ντρια Αρχαιοτήτων & Πολιτιστικής Κληρονομιάς Υπουργείου Πολιτισμού, τον Πρόεδρο και μέλη του Δ.Σ. του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών ♦ 

27.01.2019

Ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019, πραγματοποίησε στην κατάμεστη αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου «Καμίνι» του Δήμου Γαλατσίου μια ζεστή εκδήλωση για τους χορηγούς και υποστηρικτές του κοινωνικού του έργου. Ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων προσφέρει με την ψυχή του εδώ και 20 χρόνια βάζοντας στο επίκεντρο των δράσεων του, τον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Μέσω του ανθρωπιστικού και κοινωνικού του έργου στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, με τις οικονομικές αντιξοότητες να είναι πολλές, η δημιουργία των Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας στους Δήμους Πειραιά και Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη, έχει καταφέρει να δώσει ελπίδα και προοπτική σε χιλιάδες άπορους και άστεγους συνανθρώπους μας. Καθοριστικά συμβάλλουν στην υλοποίηση και οι επιχειρήσεις που επιλέγουν να στηρίξουν με προϊόντα ή υπηρεσίες την κάλυψη μέρους των απαιτήσεων της υλοποίησης και λειτουργίας αυτού του σημαντικού έργου. Έτσι,στην εκδήλωση αποδόθηκαν τιμητικές πλακέτες σε όλους τους θεσμικούς φορείς,τους πολύτιμους χορηγούς και τις εθελοντικές οργανώσεις που προσφέρουν στον Όμιλο. Στην εκδήλωση χαιρετισμό απήυθυνε ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, κος Ιωάννης Μαρωνίτης εκφράζοντας τις ευχαριστίες του στο πρόσωπο των υποστηρικτών χορηγών για την έμπρακτη στήριξή τους και την εμπιστοσύνη τους στον Όμιλο. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης αποδόθηκαν και οι αναμνηστικοί έπαινοι στους εικαστικούς μέλη του Ομίλου που συμμετείχαν στην έκθεση με ελεύθερο θέμα που πραγματοποιήθηκε στον ίδιο χώρο 25-27/1/2019. Τη βραδιά πλαισίωσε μουσικά η Μεικτή Χορωδία Παραρτήματος Αχαρνών της Ένωσης Γυναικών Ελλάδος,με μαέστρο τον κο Κωνσταντίνο Κατσικογιώργο. 

|||||  ***Πηγή η επίσημη ιστοσελίδα του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων www.unescopireas.gr

♦ Η κα Φωτεινή Gadala μαζί με την εκπρόσωπο του Πολιτιστικού Κέντρου "Καμίνι του Δήμου Γαλατσίου ♦ 

Στην εξαιρετική αυτή «Μεγάλη Γιορτή του Πολιτισμού και του Εθελοντισμού», ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, είχε την ευκαιρία να αναδείξει και να βραβεύσει πλήθος ανθρώπων όπως επίσης και να τιμήσει για την υποστήριξη του σπουδαίου έργου που επιτελεί τους χορηγούς του, όπως εταιρείες, σύλλογοι, ακόμη και απλά άτομα, που στηρίζουν το Κοινωνικό Έργο Αλληλεγγύης Κατά Της Φτώχειας και τις Δράσεις Πολιτισμού του Ομίλου.

♦ Στιγμιότυπα: Η κα Φωτεινή Gadala μαζί με τον κ. Μπάμπη Κουλούρα, ιδρυτή και επικεφαλή της Ομάδας ''Καβάφης'' 

♦ Στιγμιότυπα: Η κα Φωτεινή Gadala μαζί με την κ. Έλια Θανογιάννη, πρόεδρο του Μερόπειου Ιδρύματος 

Για μια ακόμη φορά η κα Φωτεινή Gadala συγχαίρει τον Όμιλο για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων για την πρωτοβουλία και την άψογη διοργάνωση της εκδήλωσης αυτής και όλους όσους συνέβαλλαν στο να πραγματοποιηθεί με εξαιρετική επιτυχία.

♦ Η κα Φωτεινή Gadala μαζί με τον κ. Maghar Gandhi, προέδρο της Ινδικής Κοινότητας στην Ελλάδα και αντιπρόεδρο του Ομίλου UNESCO Πειραιώς & Νήσων ♦ 

♦ Στιγμιότυπα: Η κα Φωτεινή Gadala μαζί με τον κ. Μαρωνίτη Ιωάννη, προέδρο του Ομίλου UNESCO Πειραιώς & Νήσων κατά την διάρκεια της βραύβευσης της χορευτικής ομάδας που εκροσωπεί την Ινδία, bollywood ♦ 

♦ Στιγμιότυπα: Η κα Φωτεινή Gadala μαζί με την χορευτική ομάδα που εκροσωπεί την Παραγουάη