29.04.2018 - ...ΣΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΑΙΓΥΠΤΙΩΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ | ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΟ ΠΟΙΗΤΗ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟ ΚΑΒΑΦΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ  29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018

...ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΟ ΠΟΙΗΤΗ Κ.ΚΑΒΑΦΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΑΙΓΥΠΤΙΩΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ! 


Ο Σύνδεσμος Αιγυπτιωτών Ελλήνων διοργάνωσε με ιδιαίτερη επιτυχία μιά μεγάλη γιορτή αφιέρωμα στον αλεξανδρινό ποιητή Κωνσταντίνο Καβάφη που εντάσσεται στο πλαίσιο εορτασμού 85 χρόνων από την ίδρυση του!

  

Με την ιδιότητα της ως ενεργό μέλος του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων στην Ελλάδα η κα Φωτεινή Gadala, διευθύντρια του Τομέα Πολυεθνικών Χορών του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων και Ιδρύτρια του Εξειδικευμένου Κέντρου Διδασκαλίας Ανατολίτικου Χορού GADALA είχε την τιμή να παρευρεθεί στο κατάμεστο εντευκτήριο του Σ.Α.Ε, την Κυριακή 29 Μαρτίου 2018.

Το άνοιγμα της εκδήλωσης έγινε από την κα Η. Θεμιστοκλέους που καλωσόρισε το κοινό που είχε κατακλύσει την αίθουσα και παρουσίασε τις ομιλήτριες κα Α. Μελιτοπούλου και Μ. Μιχαηλίδου, αλλά και τον κ. Ι. Διακομιχάλη που επιμελήθηκε την εκδήλωση και έγραψε το κείμενο της κεντρικής ομιλίας για τον ποιητή Κωνσταντίνο Καβάφη.
Η κα Μ. Μιχαηλίδου αναφέρθηκε στα 85 χρόνια δράσης του Συνδέσμου Aιγυπτιωτών Ελλήνων, την πορεία του και το Κοινωφελές, Φιλανθρωπικό και Πολιτιστικό του έργο.

Την κεντρική ομιλία για τον ποιητή Κωνσταντίνο Καβάφη παρουσίασε η κ. Α. Μελιτοπούλου. Ξεκίνησε με τη βιογραφία και τη ζωή του ποιητή. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο λογοτεχνικό του έργο για τη «Φιλοσοφική Ποίηση», τα Ιστορικά ποιήματα και τα Ηδονικά και ολοκλήρωσε την ομιλίας της τονίζοντας τη μεγάλη τομή που έφερε ο ποιητής στην Νεοελληνική ποίηση στις αρχές του 20ου αιώνα και τις μεταφράσεις των ποιημάτων του σε πολλές γλώσσες.

Στη συνέχεια η χορωδία του Συνδέσμου Αιγυτπιωτών Ελλήνων παρουσίασε τέσσερα ποιήματα του Κωνσταντίνου Καβάφη μελοποιημένα από τον Μαέστρο κ. Ι. Λαζαρίδη. Στο πιάνο συνόδευε η καθηγήτρια και σολίστ κ. Φ. Μπρουσιανού. Τα ποιήματα ήταν η «Δέησις», τα «Παράθυρα», το «Όσο μπορείς» που το απήγγειλαν στα ελληνικά η κ. Μ. Μιχαηλίδου και στα γαλλικά η κ. Α. Μελιτοπούλου, και η «Η Πόλις».

Στο τέλος της εκδήλωσης ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αιγυπτιωτων Ελλήνων κ. Κ. Μιχαηλίδης συνεχάρη όλους τους συντελεστές για την άρτια εκδήλωση και ευχαρίστησε τον Ρέντα για τη διαμόρφωση του χώρου και τον Κώστα για τον ήχο. Προσέφερε τιμητική πλακέτα στον κ. Ι. Διακομιχάλη για την οργάνωση και επιμέλεια της εκδήλωσης. Επίσης προσέφερε αναμνηστικά διπλώματα στην κ. Α. Μελιτοπούλου, κ. Μ. Μιχαηλίδου, κ. Φ. Μπρουσιανού και στο Μαέστρο κ. Ι. Λαζαρίδη. 
♦ Η κα Φωτεινή Gadala μαζί με τον κο Χ. Χριστοφίδη, κα Μ.Μιχαηλίδου, κ. Α.Μελιτοπούλου και κ. Φ.Μπρουσιανού

Η ιδρύτρια του Εξειδικευμένου Κέντρου Ανατολίτικου Χορού GADALA και Διευθύντρια Χορού του Τομέα Πολυεθνικών Χορών του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων κα Φωτεινή Gadala συγχαίρει όλους τους δημιουργούς, τους συντελεστές, τους συμμετέχοντες, και σε όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση αυτής της γιορτής! Για άλλη μια φορά συγχαίρει δημόσια τον πρόεδρο του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων, Κο Κωστα Μιχαηλίδη για το σπουδαίο έργο του!

*ΠΗΓΉ:  Επίσημη ιστοσελίδα του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων (http://www.synaige.gr/)