ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ & ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ

ΤΗΣ ΜΕΘΟΔΟΥ GADALA®

 

...η μέθοδος GADALA®

 

28.100+ ΩΡΕΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ & ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΜΕ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΗ ΠΟΡΕΙΑ & ΥΨΗΛΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ


 

Η καταγωγή, η πείρα ως δασκάλα, η πλούσια μεθοδική εμπειρία και η διδασκαλία της συντάκτριας του αναγνωρισμένου από τον M.E.D.W.OR. τεχνικολογίου κας Gadala Φωτεινής, μετά από την πολυετή έρευνά της και την επιτυχημένη δραστηριότητά της στον κλάδο της εκπαίδευσης και τεχνικής διδασκαλίας του ανατολίτικου χορού καθώς και το ποσοστό επιτυχίας των μαθητών της, καθιστούν τη Μέθοδο GADALA ως την πλέον εμπεριστατωμένη και εξειδικευμένη εφαρμοσμένη μέθοδο διδασκαλίας του ανατολίτικου χορού στην Ελλάδα.

ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΗΣ ΜΕΘΟΔΟΥ GADALA ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ & ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟΝ Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. & ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ


Το 2016, η πρότυπη εξειδικευμένη σχολή μας λειτουργεί πλέον και ως Πιστοποιημένο & Αναγνωρισμένο Εκπαιδευτήριο από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού. Είναι αδειοδοτημένο από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων & Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.). και αναβαθμίστηκε σε Πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης (ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.1) με την υπογραφή του κράτους Το Εξειδικευμένο Κέντρο Διδασκαλίας Ανατολίτικου Χορού GADALΑ προσφέρει επαγγελματικά προγράμματα σπουδών διεθνώς αναγνωρισμένα στην Ελλάδα και το Εξωτερικό από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. και το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού ...και παράλληλα διεθνή αναγνώριση στο Εξωτερικό από τους Διεθνείς Παγκόσμιους Οργανισμούς M.E.D.W.O.R., I.O.V. - WORLD UNESCO FOLK ARTS και C.I.D. - UNESCO.

Η ΕΡΕΥΝΗΤΡΙΑ, ΧΟΡΟΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ -ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ- ΤΗΣ ΜΕΘΟΔΟΥ GADALA ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΡΙΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

...ΕΝΩ ΕΧΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ


Με μεγάλη επιτυχία ολοκλήρωσε τις εξετάσεις πιστοποίησης εκπαιδευτικής επάρκειας εκπαιδευτών ενηλίκων του  Εθνικού Οργανισμού Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π  του  Υπουργείο Παιδείας, η ελληνοαιγύπτια χορογράφος – χοροδιδάσκαλος και ιδρύτρια του Ε.Κ.Δ.Α.Χ.GADALA, κα ΓΚΑΝΤΑΛΛΑ ΦΩΤΕΙΝΗΗ εμπειρία και η εξειδίκευσή της στην διδασκαλία του ανατολίτικου χορού ξεπερνά τις 28.100+ ώρες!  Οι σπουδαστές της είναι όλων των ηλικιών! Σημαντικό επίσης είναι ότι έχει στο ενεργητικό της πάνω από 4.500+ ώρες εξειδίκευση & εμπειρία στην διδασκαλία ειδικών κοινωνικά ομάδων ενηλίκων, όπως ευπαθείς ομάδες, μετανάστες ή ειδικές κατηγορίες ενήλικων όπως εγκύους, γυναίκες με καρκίνο του μαστού, άτομα με ειδικές ανάγκες ή ικανότητες.

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΛΟΓΙΟΥ ΤΗΣ ΜΕΘΟΔΟΥ GADALA ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΕΘΝΗ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ M.E.D.W.OR. & ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΩΣ ΚΟΙΝΟ ΜΑΘΗΣΙΑΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ


Το 2008, ο πλέον σημαντικότερος στόχος της ίδρυσης του Εξειδικευμένου Κέντρου Διδασκαλίας Ανατολίτικου Χορού GADALA που αναφέρεται στην έγκυρη, ουσιαστική και εμπεριστατωμένη διδασκαλία του ανατολίτικου χορού, καθώς και το όραμα της κα Gadala Φωτεινής για ένα κοινό μαθησιακό πλαίσιο για τις χώρες όλου του κόσμου, υλοποιείται με την αναγνώριση του τεχνικολογίου της από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Διαφύλαξης Πολιτιστικής Κληρονομιάς M.E.D.W.OR. (Middle Eastern-Dance World Organization for Distinguishing the Cultural Heritage and Folk Art of Egypt and Countries of the Middle-East), όπου κατόπιν επίσημης πρότασής του έχει πλέον κατοχυρώσει και διαχειρίζεται σε αποκλειστικότητα το τεχνικολόγιο της ελληνοαιγύπτιας χορογράφου-χοροδιδασκάλου, καθώς και οτιδήποτε αφορά τη διασφάλιση και διεξαγωγή νομίμων εξετάσεων και απονομής τίτλου σπουδών σε διδασκόμενους ανά τον κόσμο.

Η ΜΕΘΟΔΟΣ GADALA ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΗΝ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΑΡΑΒΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ & ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ & ΤΩΝ ΧΟΡΩΝ ΤΗΣ ΜΕΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ


Η Μέθοδος GADALA αποτελείται από το εφαρμοσμένο τεχνικολόγιο και την τεχνική διδασκαλίας που αναπτύχθηκαν ως αποτέλεσμα πολυετούς έρευνας από την ελληνοαιγύπτια χορογράφο-χοροδιδάσκαλο κα Φωτεινή Gadala, έχοντας αποτυπώσει το προσωπικό της βίωμα και τη βαθειά γνώση για τον ανατολίτικο χορό ενώ συνάμα προσεγγίζει με επιστημονική μέθοδο ένα σύνθετο και ουσιώδες κομμάτι του αραβικού πολιτισμού στην ιστορική του διαδρομή και το κοινωνικό πλαίσιο.

Η ΜΕΘΟΔΟΣ GADALA ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΗΝ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ & ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ M.E.D.W.OR. ΣΕ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΕΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΧΟΡΕΥΤΩΝ, ΔΑΣΚΑΛΩΝ (ΓΥΝΑΙΚΩΝ & ΑΝΔΡΩΝ)


Η Μέθοδος GADALA χρησιμοποιείται επίσημα ως διδακτική και εξεταστέα ύλη σε ερασιτεχνικές και επαγγελματικές εξετάσεις ανατολίτικου χορού με σκοπό την απόκτηση ανάλογου πιστοποιημένου πτυχίου, με το κύρος και την αναγνώριση του Παγκόσμιου απο τον Παγκόσμιο Οργανισμό Διαφύλαξης Πολιτιστικής Κληρονομιάς M.E.D.W.OR. (Middle Eastern Dance World Organization For Distinguishing The Cultural Heritage And Folk Art Of Egypt And Countries Of The Middle East).

ΠΛΗΡΕΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΕΞΗΓΗΣΗΣ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΧΟΡΕΥΤΩΝ
 *ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΓΙΑ ΧΟΡΟΔΙΔΑΣΚΑΛΟΥΣ

Η αναγνωρισμένη από τον M.E.D.W.OR. Μέθοδος GADALA πραγματεύεται αποκλειστικά την παραδοσιακό χορό των αράβων μέσα από την ιστορία του πολιτισμού τους, που αποτελεί βάση της μουσικής της Αιγύπτου, των χωρών της Μέσης Ανατολής αλλά και του αραβικού κόσμου γενικότερα. Μαθαίνοντας ένας χορευτής βήμα - βήμα τις ρίζες των χορών αυτών μπορεί να τις χρησιμοποιήσει σαν βάση για να εξελίξει χορογραφικά και να υποστηρίξει εκτός από το αυστηρά παραδοσιακό αραβικό στυλ (παραδοσιακοί χοροί fellaheen, saidy, κ.λ.π.) και πιο μοντέρνες μορφές των ανατολίτικων χορών ή σύγχρονου χορού με ανατολίτικα oriental στοιχεία (tribal, fusion, harem style κ.λ.π.). όπως επίσης μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό εγχειρίδιο διδαχτικής ύλης για χοροδιδασκάλους.

ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ  ΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΑΠΟΦΕΥΓΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΤΕΓΝΗ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ &  ΜΙΜΗΣΗ ΕΤΟΙΜΗΣ ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑΣ


Η Μέθοδος GADALA μέσα από ένα πλήρες εφαρμοσμένο τεχνικολόγιο καλύπτει ολόκληρο το φάσμα των τεχνικών απομόνωσης του σώματος μέσα στον ανατολίτικο χορό τις οποίες μελετά και αναλύει εξειδικευμένα. Ταυτόχρονα, με εξειδικευμένες τεχνικές αυτοσχεδιασμού και χορογραφίας, η Μέθοδος GADALA παρέχει τη δυνατότητα να εκτελείται μια τεραστία γκάμα εφαρμογών σε μια τεχνική και να δημιουργούνται άπειροι διαφορετικοί συνδυασμοί, οδηγώντας έτσι σε παραγωγική γνώση της τεχνικής του ανατολίτικου χορού και αποφεύγοντας την στεγνή αντιγραφή και μίμηση μιας έτοιμης χορογραφίας.

ΑΝΑΛΥΕΙ & ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΗ ΚΑΤΑΠΟΝΗΣΗΣ ΤΟΥ


Στο Εξειδικευμένο Κέντρο Διδασκαλίας Ανατολίτικου Χορού GADALA, η ενασχόληση με την τέχνη του ανατολίτικου χορού είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την σωστή εκγύμναση των μυών όλου του σώματος. Κάθε κίνηση στο σώμα μας πρέπει να γίνεται με συγκεκριμένο και ελεγχόμενο τρόπο. Αυτό εξηγεί η τεχνική: τον τρόπο δηλαδή να μπορούμε να την γνωρίζουμε, να την απομονώσουμε και να την ελέγχουμε, ώστε να την εκτελούμε με το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα, σεβόμενοι την λειτουργία του ανθρωπίνου σώματος και της μη καταπόνησής του. Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στην ιδεώδη φυσιολογική στάση, και στη διόρθωση της κακής στάσης του σώματος π.χ. όπως αυτή της κύφωσης ή της λόρδωσης, προφυλάσσοντάς το από κινήσεις πέρα από το φυσιολογικό και από τραυματισμούς.

ΕΠΙΤΥΓΧΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ & ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΣΠΟΥΔΑΣΤΗ


Η ουσιαστική και εμπεριστατωμένη διδασκαλία της δομής του ανατολίτικου χορού μέσα από την Μέθοδο GADALA επιτυγχάνει την μετέπειτα ανάπτυξη της τεχνικής αυτοσχεδιασμού και χορογραφίας από τους ίδιους τους μαθητές μας, χρησιμοποιώντας ως ύλη το μεγάλο φάσμα των τεχνικών που ήδη έχουν μάθει ώστε να μπορούν να είναι σε θέση μόνοι τους να χορεύουν άρτια και να εκφράζονται εξατομικευμένα μέσα από τον ανατολίτικο χορό.

ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΟΥ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕΙ & ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΣΠΟΥΔΑΣΤΗ


Η διδασκαλία του ανατολίτικου χορού με την αναγνωρισμένη Μέθοδο GADALA είναι χωρισμένη σε επίπεδα και επιτυγχάνεται με καθημερινή αλλά και συνεχή ροή μαθημάτων, καλύπτοντας αποτελεσματικά τις ατομικές ανάγκες του κάθε σπουδαστή και διατηρώντας απρόσκοπτη την προσωπική του εξέλιξη. Στόχος μας είναι η τάχιστη εξέλιξη των σπουδαστών μας από τα αρχάρια σε προχωρημένα επίπεδα, δίνοντας την δυνατότητα στον σπουδαστή να καθορίσει το χρόνο μετάβασής του ανάλογα με την προσπάθεια και τον χρόνο που αφιερώνει για την αφομοίωση των τεχνικών της Μεθόδου GADALA σε θεωρητικό αλλά και πρακτικό επίπεδο. Η μεθοδευμένη - στοχευμένη κυκλική ροή μαθημάτων και η ευέλικτη μετακίνηση των σπουδαστών μας από τα αρχάρια σε προχωρημένα επίπεδα παρέχει την δυνατότητα πραγματοποίησης της εγγραφής νέων σπουδαστών καθ’ όλη την διάρκεια του έτους.

ΙΔΑΝΙΚΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΩΜΑΤΟΤΥΠΟΥΣ  & ΗΛΙΚΙΕΣ - ΟΦΕΛΗ ΩΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ & ΘΕΡΑΠΕΙΑ


Παράλληλα, τα ευεργετικά οφέλη της Μεθόδου GADALA την καθιστούν ιδανική για όλους τους σωματότυπους και ηλικίες. Πέρα από την επαγγελματική ή ερασιτεχνική κατάρτιση και ενασχόληση και τη γνωριμία με τον αραβικό πολιτισμό και κουλτούρα, υπάρχουν και άλλα κίνητρα για να ξεκινήσει κάποιος ανατολίτικο χορό με τη Μέθοδο GADALA όπως: για την απώλεια βάρους, για γυμναστική, για χόμπυ, για να διορθώσει την στάση του σώματός του, σαν άσκηση εγκυμοσύνης και ως εργαλείο ψυχοθεραπείας ή εναλλακτικών θεραπειών.

ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΩΣ ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ ΣΕ ΣΤΕΝΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ


Στα πλαίσια της ευαισθητοποίησης μας γύρω από τις συχνότερες δυσκολίες που συναντούν σήμερα οι γυναίκες και της πρωτοβουλίας μας για ανοιχτή εμπεριστατωμένη πληροφόρηση του ευρύτερου κοινού για την ευεργετική επίδραση του ανατολίτικου χορού με τη Μέθοδο GADALA στη γυναικεία ψυχολογία, σε συνεργασία με ειδικούς επιστημονικούς συμβούλους το Εξειδικευμένο Κέντρο Διδασκαλίας Ανατολίτικου Χορού GADALA δημοσιεύει μία σειρά άρθρων σχετικά με το πώς μπορεί η Μέθοδος GADALA να επιδράσει θετικά στην αντιμετώπιση προβλημάτων υγείας και δύσκολων καταστάσεων και εν τέλει να υιοθετηθεί ως στάση ζωής.

Ο ποϊοτικός ανατολίτικος χορός ή χορός της κοιλιάς  ή oriental ή belly dance όπως έχει γίνει γνωστός στο ευρύ κοινό έχει όνομα: gadala