ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ  ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ  


 

«Όταν συμπορεύεσαι για χρόνια με έναν άνθρωπο, επηρεάζεσαι και διαμορφώνεσαι από αυτόν σε μία σχέση αμφίδρομη, πόσο μάλλον αν αυτός ο άνθρωπος είναι ο ίδιος σου ο πατέρας.

Οι μνήμες, τα συναισθήματα κι ένα κομμάτι της ταυτότητάς του συνεχίζουν να υπάρχουν ακόμη κι όταν αυτό το ταξίδι διακόπτεται.

Τιμώντας τη μνήμη του αγαπημένου σου προσώπου, προσπαθείς με κάποιον τρόπο να μην αφήσεις να ξεχαστούν τα σημαντικά.

Αναλογιζόμενη τα τελευταία 16 χρόνια από την απουσία του αιγύπτιου πατέρα μου, HUSSEIN M. GADALΑ [EGYPT 1933 – 2005*], εύχομαι να έχω καταφέρει να διασώσω κάτι από την παρουσία του, το ήθος και την πνευματική κληρονομιά που μου άφησε...»  F. Gadala

[*Το Εξειδικευμένο Κέντρο Διδασκαλίας Ανατολίτικου Χορού GADALA ιδρύθηκε το 2005 εις μνήμην του αιγύπτιου Hussein M. Gadala, πατέρα της κας Φωτεινής Gadala, με σκοπό την προώθηση του ανατολίτικου χορού και της πλούσιας Αιγυπτιακής κουλτούρας]


ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ  ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ   


 

Αποτέλεσμα εικόνας για GADALA

Ιδρύτρια και Διευθύντρια Σπουδών του

GADALA
ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΤΙΚΟΥ ΧΟΡΟΥ
ΚΕ. ΔΙ. ΒΙ. Μ. 1
Πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. και αναγνωρισμένο εκπαιδευτήριο από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού

Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων με πιστοποιημένη εκπαιδευτική επάρκεια πάνω από 10.000 ώρες 

Πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια Ενηλίκων από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. του Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού

Χορογράφος  και Καλλιτεχνική Διευθύντρια της

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΟΥ ΧΟΡΟΥ GADALA

Διεθύντρια του Τομέα Πολυεθνικών Χορών

του Ομίλου για την UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΝΗΣΩΝ

Διευθύντρια  Εξετάσεων Χορού

του Παγκόσμιου Οργανισμού Διαφύλαξης Αραβικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς

  M.E.D.W.OR.

Μέλος της Διεθνούς Οργάνωσης & Παγκοσμίου Συμβουλίου Χορού 

 C.I.D - UNESCO

Μέλος του Παγκόσμιου Ιστού 

 I.O.V. – WORLD UNESCO FOLK ARTS

Watoto Afrika

Μέλος της Αφρικάνικης Κοινότητας στην Ελλάδα 

WATOTO AFRIKA

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ

ΑΙΓΥΠΤΙΩΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

 

Ενεργό Μέλος του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΙΓΥΠΤΙΩΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

 

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ  ΔΡΑΣΕΙΣ - ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ / ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ   


 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ - ΕΜΠΕΙΡΙΑ :  27.100+ ώρες εξειδίκευση στην διδασκαλία του ανατοτίλιτικου χορού

► ΣΕΜΙΝΑΡΙΑΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - ΔΡΑΣΕΙΣ : 380 εξειδικευμένα σεμινάρια χορογραφίας και τεχνικών στο ανατολίτικο χορό

► ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ - ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ :  Εμπεριστατωμένες έρευνες για τα οφέλη της αναγνωρισμένης μεθόδου GADALA ως εφαρμοσμένη μέθοδος διδασκαλίας αλλά και ως στάση ζωής σε στενή συνεργασία με επιστημονικούς συμβούλους 

► ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ : Ως ενεργό μέλος σε πολιτιστικούς συλλόγους και κοινωνικά ιδρύματα συμμετοχές σε εκδηλώσεις με κοινωνικό, φιλανθρωπικό και πολιτιστικό χαρακτήρα υπό την αιγίδα του M.E.D.W.OR., υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO  και σε πολυπολιτισμικά φεστιβάλ εκπροσωπώντας την Πρεσβεία της Αιγύπτου με σκοπό την διάδοση της πλούσιας αραβικής φιλοσοφίας και κουλτούρας της Αιγύτπου και των χωρών της Μέσης Ανατολής. 

► ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΡΓΟ - ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ :  Στήριξη ευπαθών ομάδων σε συνεργασία την UNESCO και το M.E.D.W.OR. όπως και την ενίσχυση και στήριξη του έργου Μ.Κ.Ο. όπως ΜΟΝΙΜΕΣ ΔΟΜΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ,  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ, ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΙΓΥΠΤΙΩΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ "ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ" κ.α. 

► ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΔΡΑΣΗ - ΕΡΓΟ : 4800 ώρες δωρεάν μαθημάτων σε ευπαθείς ομάδες

ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ GADALA : 180 εμφανίσεις με κοινωνικό πολιτιστικό και φιλανθρωπικό χαρακτήρα

► ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΕΞΕΤΑΞΕΩΝ ΧΟΡΟΥ ΤΟΥ M.E.D.W.OR : Η αναγνώριση του τεχνικολογίου της ελληνοαιγύπτιας χορογράφου-χοροδιδασκάλου F. GADALA από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Διαφύλαξης Πολιτιστικής Κληρονομιάς M.E.D.W.OR., όπου κατόπιν επίσημης πρότασής του έχει πλέον κατοχυρώσει και διαχειρίζεται σε αποκλειστικότητα το τεχνικολόγιο της, καθώς και οτιδήποτε αφορά τη διασφάλιση και διεξαγωγή νομίμων εξετάσεων και απονομής τίτλου σπουδών σε διδασκόμενους ανά τον κόσμο.

ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ UNESCO : Μια σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων υπο την διοργάνωση του Ομίλου UNESCO Πειραιώς & Νήσων, καθεμία από τις οποίες βρήκε θερμή ανταπόκριση από το κοινό. Όλες οι εκδηλώσεις στέφθηκαν από ιδιαίτερη επιτυχία για την εξαιρετική συμβολή τους στους τομείς του πολιτισμού και της φιλανθρωπικής δραστηριότητας.  [ΔΕΙΤΕ Στιγμιότυπα από την συνεργασία με τον Όμιλο για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων]

 


ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ / ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ / ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ     

•    

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ   


 

Η Φωτεινή Gadala ξεκίνησε τα πρώτα της βήματα στο χορό από πολύ μικρή ηλικία στο Ασουάν της Αιγύπτου λόγω της αιγυπτιακής καταγωγής του πατέρα της Hussein M. Gadala.

 

Αφορμή στάθηκε το οικογενειακό της περιβάλλον, η έντονη λαϊκή παράδοση της Αιγύπτου στον παραδοσιακό τοπικό ανατολίτικο χορό  και η αγάπη της για το χορό.

 

Στην Ελλάδα, όπου εγκαταστάθηκε μόνιμα με την οικογένειά της, ολοκλήρωσε τις σπουδές της στη διοίκηση και οικονομία επιχειρήσεων και μετέπειτα σπούδασε στο πανεπιστήμιο στον τομέα του ελληνικού πολιτισμού μελετώντας παράλληλα και τον αραβικό πολιτισμό.

 

Οι πανεπιστημιακές σπουδές της στον ελληνικό πολιτισμό και η μελέτη της πάνω στους παραδοσιακούς χορούς και τη λαογραφία των αραβικών χωρών, καθιστούν την κα Gadala ενεργό μέλος σε πολιτιστικούς συλλόγους και κοινωνικά ιδρύματα με ιδιαίτερη φιλανθρωπική δράση. Αδυναμία της όμως πάντα υπήρξε η αιγυπτιακή παράδοση, η λαϊκή τέχνη και η λαογραφία.

 

Σημαντικός σταθμός στην καριέρα της ως δασκάλα υπήρξε το 2004 όταν η μέθοδος και η τεχνική διδασκαλίας που χρησιμοποιεί προξένησε το ενδιαφέρον του Ι.D.T.A. (INTERNATIONAL DANCE TEACHERS ASSOCIATION) της Αγγλίας και κατόπιν προσκλήσεώς του, η κα Gadala συμμετείχε ως εισηγήτρια με θέμα τον ανατολίτικο χορό στο Ballroom Brance Seminar που διεξήχθη στην Αθήνα το 2004.Η εισήγησή της είχε τίτλο "Technique of Teaching Belly Dancing" και αναφερόταν στην σωστή μέθοδο διδασκαλίας - μεταδοτικότητας στην εκμάθηση και ορθή κατανόηση της δομής του ανατολίτικου χορού.

 

Tον Ιανουάριο του 2005, ιδρύεται το Εξειδικευμένο Κέντρο Διδασκαλίας Ανατολιτικου Χορού GADALA,  εις μνήμην του αιγύπτιου Hussein M. Gadala, πατέρα της κας Φωτεινής Gadala, με σκοπό την προώθηση του ανατολίτικου xορού και της πλούσιας αιγυπτιακής κουλτούρας.

 

Τον Ιούνιο του 2005 το GADALA ORIENTAL DANCE STUDIO γίνεται επίσημα μέλος του Ε.Σ.Χ.Ε. (Eθνικό Συμβούλιο Χορού Ελλάδας) και του W.D.C. (WORLD DANCE COUNCIL).

 

Το Νοέμβρη του 2005 και μετά από πολυετή έρευνα πάνω στην αιγυπτιακή, τούρκικη, λιβανέζικη παράδοση και λαϊκή τέχνη η κα Gadala παρέδωσε στο Ε.Σ.Χ.Ε., την εργασία της με τίτλο "Syllabus of Belly Dance" και "The Technique of Male and Female Oriental Dancing" η οποία εγκρίθηκε από το Ε.Σ.Χ.Ε. και χρησιμοποιήθηκε επίσημα ως διδακτική και εξεταστέα ύλη σε ερασιτεχνικές και επαγγελματικές εξετάσεις ανατολίτικου χορού με σκοπό την απόκτηση ανάλογου πιστοποιημένου πτυχίου με την εγκυρότητα του Ε.Σ.Χ.Ε. και του W.D.C.

 

Το Ε.Σ.Χ.Ε. απέδωσε στη κα Gadala Φωτεινή τον τιμητικό τίτλο της εξετάστριας έως το 2008 ημερομηνία όπου αποχώρησε από μέλος.

 

Τον Οκτώβριο του 2006 το GADALA ORIENTAL DANCE STUDIO γίνεται επίσημα μέλος του C.I.D. - UNESCO και μετά από πρόσκλησή του, η κα Gadala παρουσίασε την εισήγησή της με τίτλο "Technique of Teaching Oriental Dance" στο Παγκόσμιο Συνέδριο Χορού της Unesco που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα το 2006 με θέμα την Ορθή Μέθοδο Διδασκαλίας - Μεταδοτικότητας στην Εκμάθηση και Σωστή Κατανόηση της Δομής του Ανατολίτικου Χορού.

 

Το 2008, ο πλέον σημαντικότερος στόχος της ίδρυσης του GADALA ORIENTAL DANCE STUDIO που αναφέρεται στην έγκυρη, ουσιαστική και εμπεριστατωμένη διδασκαλία του ανατολίτικου χορού, καθώς και το όραμα της κα Gadala Φωτεινής για ένα κοινό μαθησιακό πλαίσιο για τις χώρες όλου του κόσμου, υλοποιείται με την αναγνώριση του τεχνικολογίου της από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Διαφύλαξης Αραβικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς M.E.D.W.OR. (Middle Eastern-Dance World Organization for Distinguishing the Cultural Heritage and Folk Art of Egypt and Countries of the Middle-East), όπου κατόπιν επίσημης πρότασής του έχει πλέον κατοχυρώσει και διαχειρίζεται σε αποκλειστικότητα το τεχνικολόγιο της ελληνοαιγύπτιας χορογράφου-χοροδιδασκάλου, καθώς και οτιδήποτε αφορά τη διασφάλιση και διεξαγωγή νομίμων εξετάσεων και απονομής τίτλου σπουδών σε διδασκόμενους ανά τον κόσμο.

 

Το Εξειδικευμένο Κέντρο Διδασκαλίας Ανατολίτικου Χορού GADALA γίνεται το μοναδικό ειδικευμένο κέντρο που διδάσκει ανατολίτικο χορό στην Ελλάδα και δίνει τη δυνατότητα απόκτησης διεθνώς αναγνωρισμένου τίτλου σπουδών, κατόπιν εξετάσεων, με την εγκυρότητα και αξιοπιστία του M.E.D.W.OR.

 

Ο M.E.D.W.OR. μεταξύ άλλων διορίζει την κα Gadala στην πλέον εξέχουσα θέση της εξετάστριας, αναγνωρίζοντας το σημαντικό έργο που έχει προσφέρει στον τομέα της διδασκαλίας και τη διάδοση του παραδοσιακού ανατολίτικου χορού.

 

Toν Ιούλιο του 2013, ο M.E.D.W.OR. απονέμει τιμητική πλακέτα στην κα Gadala για την 15 χρόνων πολύτιμη προσφορά της.

 

Από τον Φεβρουάριο 2015 κατόπιν επίσημης πρότασης από τον Πρόεδρο της Unesco Πειραιώς & Νήσων και Αντιπρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων & Κέντρων Unesco (WFUCA) για την Ευρώπη & τη Βόρεια Αμερική, κ. Ιωάννη Μαρωνίτη, η κα Gadala ανέλαβε καθήκοντα ως Διευθύντρια Τομέα Πολυεθνικών Χορών του Ομίλου για την UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΝΗΣΩΝ.

 

Το 2016, η σχολή GADALA είναι πλέον Κέντρο Δια Βίου Μάθησης, Πιστοποιημένο και αναγνωρισμένο Εκπαιδευτήριο σε όλα τα προγράμματα σπουδών, σεμινάρια, Μονοετή, Διετή και Επαγγελματικά Προγράμματα Σπουδών σπό τον ΕΟΠΠΕΠ (Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού προσανατολισμού) και το Υπουργείο Παιδείας, θρησκευμάτων, Αθλητισμού & Πολιτισμού.

 

Η κ. Φωτεινή Gadala ως ενεργό μέλος ενεργό μέλος του Παγκόσμιου Ιστού I.O.V.-WORLD UNESCO FOLK ARTS αλλά και σε πολιτιστικούς συλλόγους σε πολιτιστικούς συλλόγους και κοινωνικά ιδρύματα, συμμετέχει με την Επαγγελματική Ομάδα Παραδοσιακού Αιγυτπιακού Χορού GADALA σε εκδηλώσεις με κοινωνικό, φιλανθρωπικό και πολιτιστικό χαρακτήρα υπό την αιγίδα του M.E.D.W.OR., υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων και σε πολυπολιτισμικά φεστιβάλ εκπροσωπώντας την Πρεσβεία της Αιγύπτου.

 

Έχει βραβευτεί με πολλαπλές τιμητικές διακρίσεις από επίσημους φορείς για την προσφορά της στον πολιτισμό και για την εξαιρετική φιλανθρωπική της δράση.

 

Η κα Φωτεινή Gadala ως πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ενηλίκων απο τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. του Υπ. Παιδείας και έχοντας συμπληρώσει στο ενεργητικό της πάνω από 27000 ώρες εμπειρία & εξειδίκευση στην διδασκαλία του ανατολίτικου χορού συνεχίζει να διδάσκει την αναγνωρισμένη μέθοδό της στο Εξειδικευμένο Κέντρο Διδασκαλίας Ανατολίτικου Χορού GADALA που εδρεύει σε ιδιόκτητες εγκαστάσεις στην οδό Υψηλάντου και Καποδιστρίου 35,  στο  Γαλάτσι.

 HUSSEIN M. GADALA EGYPT 1933 – 2005

 Το Εξειδικευμένο Κέντρο Διδασκαλίας Ανατολίτικου Χορού GADALA ιδρύθηκε το 2005 εις μνήμην του αιγύπτιου Hussein M. Gadala, πατέρα της κας Φωτεινής Gadala, με σκοπό την προώθηση του ανατολίτικου χορού και της πλούσιας Αιγυπτιακής κουλτούρας.(12 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014  ΕΛΛΗΝΟ ΑΡΑΒΙΚΗ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ) : Η Βράβευση της χορογράφου-χοροδιδασκάλου κ. Φωτεινής Gadala  με τιμητική διάκριση για την προσφορά της στο πολιτισμό από τον ΟΜΙΛΟ UNESCO Πειραιώς & Νήσων. Το βραβείο της απένειμε ο Πρόξενος της Πρεσβείας της Αιγύπτου κ. Mohammed El Mahdi

(26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015) :  Ανάθεση καθηκόντων της κ. Φωτεινής  Gadala ως Διευθύντρια Τομέα Πολυεθνικών Χορών του ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων από τον πρόεδρο της UNESCO Πειραιώς & Νήσων και αντιπρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων & Κέντρων UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη & τη βόρεια Αμερική, κ. Ιωάννη Μαρωνίτη.