13.05.2018 - Ο ΠΡΥΤΑΝΗΣ ΤΟΥ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ... ΤΙΜΑ ΤΟ Κ.Δ.Β.Μ. GADALA ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥ ΔΡΑΣΗ!

1ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΕΛΛΗΝΟ-ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΗΣ ΦΙΛΙΑΣ

 

Με μεγάλη επιτυχία το Κ.Δ.Β.Μ."GADALA" με την πολύτιμη υποστήριψη των συνδιοργανωτών και των συντελεστών του 1ου Επιστημονικού & Πολιτισμικού Φόρουμ Ελληνοαιγυπτιακής Φιλίας έφερε εις πέρας την ανιδιοτελή του πρωτοβουλία που σκοπό είχε να συμβάλει στην ανάπτυξη της Ελληνοαιγυπτιακής Φιλίας, συσφίγγοντας τις σχέσεις των δύο λαών, στηρίζοντας το διάλογο των δύο πολιτισμών και την συνεργασία μεταξύ τους!  ...με αφορμή την επίσημη ανακήρυξη του έτους 2018 ως « ΕΤΟΣ  ΕΛΛΗΝΟΑΙΓΥΠΤΙΑΚΗΣ  ΦΙΛΙΑΣ »  από τον πρόεδρο της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου.

|||||  ***Πρόκειται για ένα μοναδικό επιστημονικό και πολιτισμικό θέαμα με χρώμα και άρωμα πολιτισμού που πραγματοποιήθηκε στις 12 και 13 Μαίου 2018 στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (Τ.Ε.Ι) Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην όμορφη πόλη της Καβάλας! Η ανιδιοτελή αυτή δράση μεγάλης πολιτιστικής εμβέλειας, πρωτοβουλία του ΚΕ.ΔΙ.Β.Μ. «GADALA», με θέμα τα «Αιγυπτιακά Μνημεία στην Καβάλα», διεξάγεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, με αφετηρία την πόλη της Καβάλας, δεδομένου ότι έχει τη δική της ιστορία με την Αίγυπτο! Σημαντικές προσωπικότητες από τον χώρο της αυτοδιοίκησης, του πολιτισμού, των γραμμάτων και των τεχνών, Έλληνες και ξένοι εισηγητές, ενώσαν τις δυνάμεις τους, παρουσιάζοντας βασικά στοιχεία της ιστορίας και του πολιτισμού αλλά και των παραδόσεων της εκάστοτε χώρας, μέσα από εισηγήσεις και χορούς, αφιερωμένα στον Ελληνικό και Αιγυπτιακό πολιτισμό. |||||

 
Το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ιδρυμα (Τ.Ε.Ι) Α.Μ.Θ. ανταποκρίθηκε άμεσα για την υλοποίηση του φόρουμ με θερμούς υποστορικτές:
τον  κο Δημήτρη Μπαντέκα, πρύτανη του Τ.Ε.Ι. Α.Μ.Θ., και
τον κο Ιωάννη Σταματιάδη, πρόεδρο του Π.Κ.Υ.Φ.Ε. και επικεφαλή των παρακολουθούντων του Τμήματος Φωτογραφίας & Υποβρύχιας Φωτογραφίας σε συνεργασία με το  Τ.Ε.Ι. Α.Μ.Θ.
 
Η κα Φωτεινή Gadala νιώθει ευγνώμων για την τιμητική διάκριση που της απονεμήθηκε μετά το πέρας της δράσης προκειμένου να τιμήσει την ανιδιοτελή προσφορά της και ευχαριστεί θερμά τον  κο Δημήτρη Μπαντέκα, πρύτανη του Τ.Ε.Ι. Α.Μ.Θ., και τον κο Ιωάννη Σταματιάδη, πρόεδρο του Π.Κ.Υ.Φ.Ε. για την αναγνώριση των προσπαθειών της να συνεισφέρει στη διάδοση της Ελληνοαιγυπτιακής Φιλίας και τους πολιτισμού.

Η κα Φωτεινή Gadala όπως επίσης νιώθει για άλλη μιά φορά ευγνώμων για την τιμητική διάκριση που της απονεμήθηκε να τιμήσει την συνεισφορά της στον Πολιτισμό και ευχαριστεί θερμά τον Όμιλο για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και ιδιαιτέρως τον κο Ιωάννη Μαρωνίτη, Πρόεδρο του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και Μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλογών και Κέντρων UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική για την αναγνώριση των προσπαθειών της να συνεισφέρει στον πολιτισμό.

Με την ιδιότητά της ως Διευθύντρια Χορού του Τομέα Πολυεθνικών Χορών του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων η κα Φωτεινή Gadala, βαθιά συγκινημένη και γεμάτη όμορφες αναμνήσεις, ευχαριστεί μέσα από την καρδιά της όλους όσους συνέβαλλαν στο να πραγματοποιηθεί αυτό το μεγάλο εγχείρημα, το 1ο Επιστημονικό και Πολιτισμικό Φόρουμ Ελληνοαιγυπτιακής Φιλίας με εξαιρετική επιτυχία!