21.04.2019 - ...ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΜΙΛΗΤΡΙΑ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Η ΕΛΛΗΝΟΑΙΓΥΠΤΙΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΡΙΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ Κα ΓΚΑΝΤΑΛΛΑ ΦΩΤΕΙΝΗ! ...ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΤΙΜΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ & Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΟΥ Ε.Κ.Δ.Α.Χ. GADALA!

ΚΥΡΙΑΚΗ  21  ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2019

ΟΜΙΛΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ... ΣΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ν.Ι.Φ.Η.Μ. ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ!

Η κα Φωτεινή Gadala, ιδρύτρια του Εξειδικευμένου Κέντρου Διδασκαλίας Ανατολίτικου Χορού GADALA είχε την τιμή να παρευρεθεί μαζί με την Επαγγελματική Ομάδα Παραδοσιακών Αιγυπτιακών Χορών GADALA στην κατάμεστη αίθουσα του συνεδριακού κέντρου του Δήμου Νέας Ιωνίας, σε μια ξεχωριστή εκδήλωση που διοργάνωσε το Ενιαίο Παράρτημα Ν.Ι.Φ.Η.Μ. της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας την Κυριακή 21 Απριλίου 2019!

Οι δραστήριοι εθελοντές και οι εθελόντριες του Ενιαίου Παράρτηματος Ν.Ι.Φ.Η.Μ. της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας υποδέχθηκαν πλήθος πολιτών που ευαισθητοποιήθηκαν από την επιτυχημένη δράση της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας και θέλησαν να ενημερωθούν! Ηταν ένα τριήμερο εκθεσιακών εκδηλώσεων με τη συμμετοχή μελών, καλλιτεχνών και δημιουργών για την ενίσχυση των δρασεών της Ε.Α.Ε.

 

Η δραστήρια πρόεδρος του Ενιαίου Παραρτήματος Ν.Ι.Φ.Η.Μ. της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας και Δημοτική σύμβουλος Ν. Ιωνίας κα Ελισσάβετ Γεωργιάδου αναφέρθηκε στο έργο της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, ευχαρίστησε τους εθελοντές και τους επιστήμονες που συνδράμουν το έργο της και προέτρεψε τους παρευρισκομένους να συνεχίσουν να στηρίζουν με τη συμμετοχή τους το έργο πρόληψης και ενημέρωσης που επιτελεί το Παράρτημα.

Η 3η και η τελευταία ημέρα των ανοιξιάτικων εκδηλώσεων του Ενιαίου Παραρτήματος Ν.Ι.Φ.Η.Μ. της Ε.Α.Ε., ήταν αφιερωμένη στην συμβολή του χορού στην υγεία! ... και περιελάμβανε μία ενδιαφέρουσα ομιλία της κ. Φωτεινής Γκαντάλλα σχετικά με τα ωφέλη του ανατολίτικου χορού, καθώς και χορευτικές επιδείξεις τμημάτων των εξειδικευμένων σχολών χορού «GADALA».

Προλογίζοντας τη συγκεκριμένη εκδήλωση, η Πρόεδρος του Ενιαίου Παραρτήματος Ν.Ι.Φ.Η.Μ. κ. Ελισάβετ Γεωργιάδου ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Σήμερα έχουμε κοντά μας τις Σχολές «GADALA». Επίσης, θέλω να πω ότι από τους δέκα κανόνες του Ευρωπαϊκού Κώδικα για τον καρκίνο και από τις σύγχρονες αντιλήψεις, αν ξεχωρίσουμε τις τρεις από αυτές, είναι: Η υγιεινή διατροφή, η απαγόρευση του καπνίσματος και η άσκηση, μέσα στην οποία είναι και ο χορός, ο οποίος αντικαθιστά κατά ένα μεγάλο μέρος τη γυμναστική και είναι και μια ευχάριστη νότα ανάτασης.»

Στη συνέχεια, τον λόγο έλαβε η Διευθύντρια Σπουδών του Εξειδικευμένου Κέντρου Διδασκαλίας Ανατολίτικου Χορού «GADALA», κ. Φωτεινή Γκαντάλλα, ανέπτυξε το θέμα: «Η συμβολή του Χορού στη Σωματική και τη Ψυχική Υγεία», με εκτενείς αναφορές στον αυθεντικό ανατολίτικο χορό και στην αναγνωρισμένη μέθοδο διδασκαλίας «GADALA».

Αμέσως μετά, μέλη της χορευτικής ομάδας των Σχολών «GADALA» παρουσίασαν εντυπωσιακούς αιγυπτιακούς χορούς, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα των πολυπληθών παρευρισκόμενων και είχαν την τιμή, για άλλη μια φορά, να εκπροσωπήσουν στη μεγάλη αυτή εκδήλωση την Αίγυπτο παρουσιάζοντας ένα αυθεντικό... λαογραφικό χορευτικό show με σκοπό την προώθηση της πλούσιας παράδοσης και λαϊκής τέχνης της Αιγύπτου υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Ελληνοαιγύπτιας χορογράφου - χοροδιδασκάλου, πιστοποιημένης εκπαιδεύτριας κα Gadala Φωτεινής.

 

Μετά το πέρας της παρούσιασης, η πρόεδρος του Ενιαίου Παραρτήματος Ν.Ι.Φ.Η.Μ της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας  και Δημοτική σύμβουλος Ν. Ιωνίας κα Ελισσάβετ Γεωργιάδου δήλωσε:

<<...Με μία εξαιρετική παρουσίαση όπως πάντα, οι σχολές εξειδικευμένου παραδοσιακού Αιγυπτιακού χορού GADALA, εντυπωσίασαν ένα ένθερμο κοινό που παρευρέθηκε την 3η ημέρα των τριήμερων ανοιξιάτικων εκδηλώσεων μας στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Νέας Ιωνίας.

 

Προηγήθηκε ενημέρωση και εισήγηση της Διευθ/ντριας των σχολών κυρίας Φωτεινής Γκαντάλλα για την συμβολή του χορού στην σωματική και ψυχική υγεία!


Τελειώνοντας η κυρία Γκαντάλλα, οι σχολές της οποίας συνδράμουν πάντα το έργο της Ε.Α.Ε και χαρακτηρίζονται για την πλούσια κοινωνική δράση τους, προσέφερε δωρεάν μαθήματα για όσους έχουν νοσήσει από καρκίνο και παράλληλα σε όλα τα μέλη του Ενιαίου Παραρτήματος N.I.Φ.Η.Μ της Ε.Α.Ε,  έκπτωτη 30% στις τιμές συμμετοχής στα μαθήματα. 


Ευχαριστούμε θερμά για την χορηγία τους τις σχολές GADALA!..>>

 

Η ιδρύτρια του Εξειδικευμένου Κέντρου Ανατολίτικου Χορού GADALA και Διευθύντρια Χορού του Τομέα Πολυεθνικών Χορών του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων κα Φωτεινή Gadala νιώθει ευγνώμων για την πρόταση να συμμετέχει ως βασική ομιλήτρια στην εκδήλωση και ευχαριστεί θερμά την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία για την αναγνώριση των προσπαθειών της να συνεισφέρει στην ενημέρωση.

 

...μια πρωτοβουλία που χαρακτηρίζεται από διττό σκοπό, στα πλαίσια της ευαισθητοποίησης γύρω από τις συχνότερες δυσκολίες που συναντούν σήμερα οι γυναίκες, και ειδικότερα την πρόληψη και έγκαιρη αντιμετώπιση του καρκίνου:

 

από τη μία, την ανοιχτή εμπεριστατωμένη πληροφόρηση γύρω από την ευεργετική επίδραση του ανατολίτικου χορού (Οριεντάλ) με την αναγνωρισμένη Μέθοδο GADALA ως μορφή σωματικής άσκησης, κι από την άλλη, τη σωστή αντίληψη και την σε βάθος κατανόηση του παρεξηγημένου ανατολίτικου χορού και τη διάδοση της πλούσιας αραβικής φιλοσοφίας, της παράδοσης και της λαϊκής τέχνης της Αιγύπτου!

Το Εξειδικευμένο Κέντρο Διδασκαλίας Ανατολίτικου Χορού GADALA ιδρύθηκε το 2005 και έχει μακρά παράδοση στην πολιτιστική, φιλανθρωπική και κοινωνική δράση. Λόγω ευαισθητοποίησης σε θέματα που αφορούν ειδικότερα τη γυναικεία υγεία, και μέσω των επιστημονικών συνεργατών μας (Διατροφολόγος, Γυναικολόγος, Ψυχολόγος κ.ά.) επικεντρωνόμαστε / στοχεύουμε στην ανοιχτή εμπεριστατωμένη πληροφόρηση του ευρύτερου κοινού για την ευεργετική επίδραση του ανατολίτικου χορού (oriental) με τη Μέθοδο GADALA στη γυναικεία υγεία.

Η κα Φωτεινή Gadala ευχαριστεί θερμά για την τιμητική πρόσκληση προς την ίδια, την πρόεδρο του Ενιαίου Παράρτηματος Ν.Ι.Φ.Η.Μ. της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας και Δημοτική σύμβουλος Ν.Ιωνίας, κα Ελισσάβετ Γεωργιάδου αλλά και την συγχαίρει για την άψογη διοργάνωση της εκδήλωσης αυτής αλλά και για το μακρόχρονο έργο και προσφορά της στον άνθρωπο! Για μια ακόμη φορά, πολλά σύγχαρητήρια σε όλο το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του Ενιαίου Παράρτηματος Ν.Ι.Φ.Η.Μ. της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας για τις σημαντικές και επιτυχημένες δράσεις τους!

 

Με μεγάλη μας χαρά θα θέλαμε να συγχαρούμε επίσης τους εξαιρετικούς επαγγελματίες χορευτές της Επαγγελματικής Ομάδας Παραδοσιακού Ανατολίτικου χορού GADALA καθώς και τους σπουδαστές του Εξειδικευμένου Κέντρου Ανατολίτικου Χορού GADALA για την επιτυχημένη παρουσίαση και συμμετοχή τους, καθώς και όλους όσοι λάβανε μέρος σε αυτή την δράση!

Πηγή : ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ 

Ευχαριστούμε θερμά την δημοσιογράφο κ. Παναγιώτα Σιούγα για το όμορφο αφιέρωμα

Ionianet.gr

 

ΠΗΓΗ:

 http://www.cancer-society.gr