06.12.2018 - ...ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΡΑΣ ΚΑΛΗΣ ΘΕΛΗΣΕΩΣ ΤΗΣ UNESCO, ΜΑΡΙΑΝΝΑΣ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ, ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ ΑΣΤΕΓΩΝ ΣΤΗΝ ΝΙΚΑΙΑ - Α.Ι.ΡΕΝΤΗ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΝΗΣΩΝ.

ΠΕΜΠΤΗ  6  ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ  2018

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ ΑΣΤΕΓΩΝ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΝΗΣΩΝ
 στο Δήμο Νίκαιας - Α.Ι.Ρέντη

 

Ο Ομίλος για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων πραγματοποίησε με ιδιαίτερη επιτυχία τα αγκαίνια των κοινωνικών δομών αστέγων στο Δήμο Νίκαιας - Α.Ι.Ρέντη.

Με την ιδιότητά της ως διευθύντρια του Τομέα Πολυεθνικών Χορών και αναπληρωματικού μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων η κα Φωτεινή Gadala, ιδρύτρια του Εξειδικευμένου Κέντρου Διδασκαλίας Ανατολίτικου Χορού - Κ.Δ.Β.Μ. GADALA είχε την τιμή να παρευρεθεί στις νέες κοινωνικές Δομές του Ομίλου, την Πέμπτη 6 Δεκεμβίου 2018.

♦  ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ: Η κα Φωτεινή Gadala μαζί με τον κο Ιωάννη Μαρωνίτη, πρόεδρο του Ομίλου UNESCO Πειραιώς & Νήσων και την κα Μαριάννα Βαρδινογιάννη, πρέσβειρα καλής θελήσεως της UNESCO 

♦ ♦ ♦

Στην τελετή εγκαινίων των Κοινωνικών Δομών Αστέγων του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων στην Νίκαια, παραβρέθηκε η Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, πρόεδρος του «Ιδρύματος Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη», του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» και του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», ιδρύτρια και χορηγός του Κέντρου Ελληνιστικών Σπουδών στη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας και υποστηρικτής των προγράμματων της UNESCO για την εκπαίδευση και τον πολιτισμό σε πολλά μέρη του κόσμου. Το έργο της Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη είναι διεθνώς αναγνωρισμένο και η ίδια έχει λάβει πολλούς τιμητικούς τίτλους και βραβεία όπως: Χρυσός Σταυρός του Τάγματος της Ευποιίας της Ελληνικής Δημοκρατίας, Βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών, Αρχόντισσα του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, Ιππότης και Αξιωματικός της Λεγεώνας της Τιμής της Γαλλικής Δημοκρατίας, Μεγάλο Βραβείο της Χάρτας των Παρισίων ενάντια στον καρκίνο, Βραβείο “Ripple of Hope” του Ιδρύματος «Robert F. Kennedy Human Rights», κ.ά.
♦  ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ: Η κα Φωτεινή Gadala μαζί με την κα Μαριάννα Βαρδινογιάννη, πρέσβειρα καλής θελήσεως της UNESCO ♦

♦ ♦ ♦

Παρέστησαν επίσης η Περιφερειάρχης Αττικής, κυρία Ρένα Δούρου, ο Δήμαρχος Νίκαιας – Α.Ι. Ρέντη, κύριος Γιώργος Ιωακειμίδης και ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων, Ιωάννης Μαρωνίτης, ο οποίος με πρωτοβουλία του δημιούργησε τις Δομές.

♦  ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ: Η κα Φωτεινή Γκαντάλλα μαζί με τον κο Ιωάννη Μαρωνίτη, πρόεδρο του Ομίλου UNESCO Πειραιώς & Νήσων ♦

♦ ♦ ♦

Παρόντες ήταν ακόμα εκπρόσωποι του ελληνικού Κοινοβουλίου και της τοπικής αυτοδιοίκησης, ενώ τον Αγιασμό τέλεσαν οι εκπρόσωποι του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Νίκαιας, οι ιερείς πατήρ Γιώργος Ζώρζος και πατήρ Δημήτριος Παπασπύρος.

♦  ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ:  Τελετή Αγιασμού των Κοινωνικών Δομών Αστεγών του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων ♦

♦ ♦ ♦

Οι νέες Κοινωνικές Δομές Αστέγων του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων έχουν την δυνατότητα να φιλοξενήσουν 65 αστέγους και επίσης παρέχουν κοινωνικές υπηρεσίες σε εκατοντάδες συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη, με στόχο την πλήρη ένταξη τους στην κοινωνία. Περιλαμβάνουν υπνωτήριο, κοινωνικό παντοπωλείο,ιατρείο, εκπαιδευτήριο, κουζίνα και εστιατόριο, ενώ με την στήριξη κοινωνικών λειτουργών και ειδικά εκπαιδευμένου προσωπικού οι άνθρωποι που φιλοξενούνται στις νέες Κοινωνικές Δομές θα ενθαρρύνονται να αναπτύσσουν τις δεξιότητες τους, να συντάσσουν τα βιογραφικά τους έτσι ώστε να μπορέσουν να βρουν μια θέση εργασίας και στη συνέχεια να στηριχτούν στις δικές τους δυνάμεις.

♦  ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ: Η κα Φωτεινή Γκαντάλα μαζί με την Περιφερειάρχη Αττικής, κα Ρένα Δούρου  ♦

♦ ♦ ♦

Η ιδρύτρια του Εξειδικευμένου Κέντρου Ανατολίτικου Χορού - Κ.Δ.Β.Μ GADALA και Διευθύντρια Χορού του Τομέα Πολυεθνικών Χορών και αναπληρωματικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων κα Φωτεινή Gadala συγχαίρει δημόσια τον πρόεδρο του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, κο Ιωάννη Μαρωνίτη για το σπουδαίο έργο του!

 


*ΠΗΓΉ:  Επίσημη ιστοσελίδα του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων (http://www.unescopireas.gr/)