12.01.2019 - ...ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΚΑΙΡΟ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ, ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΙΓΥΠΤΙΩΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΣΑΒΒΑΤΟ  11  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ  2019

ΕΤΗΣΙΑ  ΓΙΟΡΤΗ  ΣΤΟΝ  ΣΥΝΔΕΣΜΟ  ΑΙΓΥΠΤΙΩΤΩΝ  ΕΛΛΗΝΩΝ!
 

 

Ο Σύνδεσμος Αιγυπτιωτών Ελλήνων. που συμπλήρωσε 85 χρόνια από την ίδρυσή του, 85 χρόνια αδιάκοπης προσφοράς και δράσης, πραγματοποίησε με ιδιαίτερη επιτυχία την κοπή της βασιλόπιτας. Με την ιδιότητά της ως ενεργό μέλος του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων, η κα Φωτεινή Gadala, ιδρύτρια του Εξειδικευμένου Κέντρου Διδασκαλίας Ανατολίτικου Χορού - Κ.Δ.Β.Μ. GADALA είχε την τιμή να παρευρεθεί στην κατάμεστη αίθουσα του Σ.Α.Ε, το Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2019.

 

♦  ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ: Η κα Φωτεινή Gadala μαζί με τον κο Χρήστο Καδαλή, πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Καίρου στην Αιγύπτο 

♦ ♦ ♦

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων, κος Κώστας Μιχαηλίδης ανέβηκε στο βήμα και καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους. Αναφέρθηκε σε όσους βοηθούν τον Σύνδεσμο, το Διοικητικό Συμβούλιο, τους εθελοντές των Επιτροπών και τους χορηγούς καθώς και στα μέλη, που στηρίζουν το έργο του Συνδέσμου. Μεταξύ άλλων είπε «Κάθε χρόνος που περνάει μας κάνει να νιώθουμε πως έχουμε μεγαλύτερη ευθύνη, ώστε να διασφαλίσουμε την ιστορία του Συνδέσμου και να αντεπεξέλθουμε στις απαιτήσεις που δημιουργούνται από αυτή. Συγχρόνως, όμως, η θέλησή μας για να ανταποκριθούμε σε αυτές τις απαιτήσεις μεγαλώνει. Το 2018 ήταν ένα πολύ καλό έτος για τον Σύνδεσμό μας και αυτό οφείλεται στην δική σας στήριξη και αγάπη. Είμαστε πολύ περήφανοι για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων και των δράσεών μας, καθώς ο Σύνδεσμος εξακολουθεί καθημερινά να αποδεικνύει πως δεν είναι μόνο ένα σωματείο – σφραγίδα. Είναι η γέφυρα μεταξύ των Αιγυπτιωτών στη Νειλοχώρα και στην Ελλάδα. Είναι, όμως, και η γέφυρα όσων πέρασαν με το παρόν, αλλά και με το μέλλον. Και με αυτόν τον γνώμονα θα κινηθούμε και το 2019 βασιζόμενοι σε εσάς και στη δύναμη που μας δίνετε». Κλείνοντας το λόγο του είπε «Το μεγαλύτερο βραβείο, όμως, ανήκει σε εσάς τα μέλη του Συνδέσμου που εγγυάστε τη συνέχιση του έργου του και τα επόμενα χρόνια. Σας ευχαριστώ πολύ από τα βάθη της καρδιάς μου. Να είστε ευτυχισμένοι, να έχετε μία καλή χρονιά και να μην ξεχνάτε πως ο Σύνδεσμος θα είναι δίπλα σας».

Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου ο Σύνδεσμος Αιγυπτιωτών Ελλήνων βράβευσε για την προσφορά τους προς τον Σύλλογό και προς όλους τους Αιγυπτιώτες, με το μετάλλιο των 85 χρόνων, τους εξής: τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Γουινέας κ. Γεώργιο, εκπρόσωπο της Α.Θ.Μ. στην Αθήνα και Διευθυντή του γραφείου του Πατριαρχείου στην Αθήνα, τον Πρόεδρο κ. Χρήστο Καβαλή και τα μέλη της Διαχειριστικής Επιτροπής της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, τον Πρόεδρο κ. Εδμόνδο Κασιμάτη και τα μέλη της Κοινοτικής Επιτροπής της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας, τον κ. Γιώργο Σφέτσιο, Επίτιμο Πρόεδρο του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Αιγυπτιωτών, τον κ. Παναγιώτη Σαραγά, Επίτιμο Πρόεδρο του Συλλόγου Αιγυπτιωτών Ελλήνων Σουέζ & Πορτ-Τεουφίκ και του Συλλόγου Ελλήνων Καΐρου, τον κ. Βασίλη Βαγή, Επίτιμο Πρόεδρο του Συνδέσμου Αποφοίτων Αβερωφείου Σχολής Αλεξανδρείας, τον κ. Αντώνη Φωκά, Επίτιμο Πρόεδρο του Συλλόγου Ισμαηλιωτών Αιγύπτου, τον κ. Πλάτων Αγγελίδη, Επίτιμο Πρόεδρο της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Αποδήμων Αιγύπτου, τον κ. Χαράλαμπο Χαλκιαδάκη, Επίτιμο Πρόεδρο της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Περιφερείας Καΐρου.
 
 

♦  ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ: Η κα Φωτεινή Γκαντάλλα μαζί με τον πρόεδρο του Σύνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων, κο Κώστα Μιχαηλίδη  και του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Γουινέας κ. Γεώργιο ♦

♦ ♦ ♦

Μετά τις τιμητικές διακρίσεις, χαιρετισμό απεύθυναν ο Επίτιμος Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Φ. Κοσσένας και ο Πρόεδρος της ΕΚΚ κ. Χρ. Καβαλής. Ευχήθηκαν Καλή Χρονιά με υγεία και ένωση – συσπείρωση όλων των Αιγυπτιωτών. Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γουινέας κ. Γεώργιος εκτός από την καθιερωμένη ευλογία μετέφερε τις θερμές ευχές και το μήνυμα του Μακαριώτατου Πάπα και Πατριάρχη κ. κ. Θεόδωρου Β’ για τη νέα χρονιά και ευλόγησε τη πίτα. Παρέστησαν επίσης ο κ. Χρ. Καβαλής Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καίρου, η Αρχόντισσα κ. Αικ. Σοφιανού, κ. Φ. Κοσσένας Επίτιμος Πρόεδρος του Συνδέσμου, Επίτιμοι Πρόεδροι, Πρόεδροι και Μέλη Διοικητικών Συμβουλίων Αιγυπτιώτικων Συλλόγων.

♦  ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ:   Η κα Φωτεινή Γκαντάλλα μαζί με τον υπεύθυνο Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του Σύνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων, κο Χρήστο Χρηστοφίδη  ♦

♦ ♦ ♦

Η ιδρύτρια του Εξειδικευμένου Κέντρου Ανατολίτικου Χορού - Κ.Δ.Β.Μ GADALA και Διευθύντρια Χορού του Τομέα Πολυεθνικών Χορών και αναπληρωματικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων κα Φωτεινή Gadala συγχαίρει δημόσια τον πρόεδρο του Συνδέσμου Αιγυτπιωτών Ελλήων για το σπουδαίο έργο του!

 

 

*ΠΗΓΉ:  Επίσημη ιστοσελίδα του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων (http://www.synaige.gr/) 

 

 


#memories

(12 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014  ΕΛΛΗΝΟ ΑΡΑΒΙΚΗ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ) : Η Βράβευση της χορογράφου-χοροδιδασκάλου κ. Φωτεινής Gadala  με τιμητική διάκριση για την προσφορά της στο πολιτισμό από τον ΟΜΙΛΟ UNESCO Πειραιώς & Νήσων.

Το βραβείο της απένειμε ο Πρόξενος της Πρεσβείας της Αιγύπτου κ.Mohammed El Mahdi

*********


♦  ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ:  Στιγμιότυπα από τις δράσεις μας στο Σύνδεσμο Αιγυπτιωτών Ελλήνων ♦