10.04.2019 - ...ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ "DIPLOMATS IN CONCERT" ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΩΡΙΩΝ SOS... ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΤΙΜΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ!

ΤΕΤΑΡΤΗ  10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2019

<< Diplomats in Concert in Athens >>

 


 

Για έκτη συνεχόμενη χρονιά, Πρέσβεις, διπλωμάτες, μέλη των οικογενειών τους και Έλληνες λυρικοί καλλιτέχνες συνανώθηκαν σε μία ξεχωριστή μουσική εκδήλωση '' Diplomats in Concert " υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών, με σκοπό την ενίσχυση του έργου των Παιδικών Χωριών SOS. Με την ιδιότητά της ως διευθύντρια του Τομέα Πολυεθνικών Χορών και αναπληρωματικού μέλους του Δ.Σ. του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων η κα Φωτεινή Gadala, ιδρύτρια του Εξειδικευμένου Κέντρου Διδασκαλίας Ανατολίτικου Χορού GADALA είχε την τιμή να παρευρεθεί στην κατάμεστη αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου "Παρνασσός", την Τετάρτη 10 Απριλίου 2019.

♦  ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ: Η κα Φωτεινή Gadala μαζί με την  κα Andrea Ikic-Boehm, Πρέσβη της Αυστρίας, τον κ. Γιώργο Πρωτόπαπα - Γενικό Διευθυντή Παιδικών Χωριών SOS και τον Καθηγητή Κώστα Ν. Συρίγο – Πρόεδρο Παιδικών Χωριών SOS ♦

♦ ♦ ♦

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης βραβεύτηκε η Πρέσβης της Αυστρίας, κα Andrea Ikic-Boehm, για τη σημαντική προσφορά της στα Παιδικά Χωριά SOS και την πολύτιμη συμβολή της στην εδραίωση του μουσικού θεσμού «Diplomats in Concert in Athens». 

♦  ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ: Η κα Φωτεινή Gadala μαζί με κα Andrea Ikic-Boehm, Πρέσβη της Αυστρίας
Ακούστηκαν έργα των Debussy, Chopin, Bizet, Leonard Bernstein, Rossini, Cilea, Μίμη Πλέσσα καθώς και παραδοσιακά τραγούδια από Ιαπωνία, Ρουμανία, Τσεχία και Γεωργία.
♦  ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ: Η κος Καθηγητής Κώστας Ν. Συρίγος – Πρόεδρος Παιδικών Χωριών SOS,  κατά την διάρκεια της βράβευσης της Andrea Ikic-Boehm - Πρέσβη Αυστρίας ♦

Αυτή τη χρονιά συμμετείχαν Πρέσβεις και μέλη του διπλωματικού σώματος από Αυστρία, Γερμανία, Γεωργία, Ιαπωνία, Ιταλία, Καζακστάν, Κίνα, Λουξεμβούργο, Μαυροβούνιο, Μολδαβία, Ουκρανία, Παλαιστίνη, Ρουμανία, Τσεχία και την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.


♦  ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ:  Απο την συμμετοχή του Πρέσβη της Ιαπωνίας στην Ελλάδα κ. Γιασουχίρο Σιμίζου ♦
♦  ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ:  Απο την συμμετοχή του Πρέσβη της Μολδαβίας στην Ελλάδα κ. Anatol Vangheli 

Εξαιρετικές ήταν οι ερμηνείες της mezzo soprano Άρτεμις Μπόγρη, του ταλαντούχου τενόρου Σταύρου Σαλαμπασόπουλου, της γνωστής πιανίστας Νεφέλης Μούσουρα και της Αργεντινής τραγουδίστριας Natalia Soledad Petsalis. 

Η βραδιά έκλεισε με την πρωτότυπη πλέον χορωδία, υπό τη διεύθυνση του Μαέστρου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής κ. Αγαθάγγελου Γεωργακάτου, καθώς και με την εμφάνιση παραδοσιακού χορευτικού συγκροτήματος από την Κίνα.

 

♦  ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ:  Παραδοσιακό χορευτικό συγκρότημα από την Κίνα ♦

 

Την επιμέλεια και την οργάνωση παραγωγής είχε ο καλλιτέχνης της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Νίκος Τσαούσης.

Τα έσοδα της φετινής εκδήλωσης θα διατεθούν για την ενίσχυση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων των Παιδικών Χωριών SOS σε όλη την Ελλάδα.

Χορηγοί της εκδήλωσης: Groupama, Adelco, Alpha Bank, Consolidated Contractors Group

Υποστηρικτές: Coca-Cola Hellas και Ρουμανο-Ελληνικός Πολιτιστικός Σύλλογος (Αρμονία)

 

Λίγα λόγια για τα Παιδικά Χωριά SOS


Τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος είναι μέλος του Διεθνούς Οργανισμού SOS Children’s Villages International, που λειτουργεί σε 135 χώρες. Στην Ελλάδα, τα Παιδικά Χωριά SOS είναι ειδικά αναγνωρισμένο Φιλανθρωπικό Σωματείο, που ιδρύθηκε το 1975 με σκοπό την προστασία των παιδιών, τα οποία για σοβαρούς κοινωνικούς λόγους στερούνται μόνιμα τη φροντίδα των φυσικών τους γονιών.


Η προστασία και φροντίδα των παιδιών που ζουν στα Παιδικά Χωριά SOS προσφέρεται σε μακρόχρονη, συνεχή, σταθερή βάση. Ξεκινά από την παιδική ηλικία και συνεχίζεται έως ότου το παιδί, προετοιμασμένο κατάλληλα, ηθικά, κοινωνικά και επαγγελματικά, είναι ικανό να σταθεί μόνο του στην κοινωνία.


Τα Παιδικά Χωριά SOS ανταποκρινόμενα στις ανάγκες που δημιουργήθηκαν από την οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα μας και τη δραματική αύξηση των οικογενειών σε φτώχεια λειτουργούν δέκα Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας για τη στήριξη αυτών των οικογενειών.

 

Για περισσότερες πληροφορίες για το έργο των Παιδικών Χωριών SOS και για τη συμβολή της εκδήλωσης στο έργο τους, μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλ. 210-3313661-3 ή στο www.sos-villages.gr

 

Η ιδρύτρια του Εξειδικευμένου Κέντρου Ανατολίτικου Χορού GADALA και Διευθύντρια Χορού του Τομέα Πολυεθνικών Χορών του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων κα Φωτεινή Gadala συγχαίρει τους διοργανωτές δημόσια για την πρωτοβουλία, την επιτυχή διοργάνωση της εκδήλωσης αλλά και το πλούσιο έργο τους!