17.05.2019 - ...ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΟΥ ΑΡΧΟΝΤΙΚΟΥ ΤΩΝ ΜΠΕΝΙΖΕΛΩΝ | ΜΙΑ ΒΡΑΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  17 ΜΑΙΟΥ  2019

ΜΙΑ ΒΡΑΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ... ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ!

Η κα Φωτεινή Gadala, ιδρύτρια του Εξειδικευμένου Κέντρου Διδασκαλίας Ανατολίτικου Χορού GADALA είχε την τιμή να παρευρεθεί στην κατάμεστη αίθουσα του  Μουσείου "Αρχοντικού των Μπενιζέλων", σε μια ξεχωριστή εκδήλωση που διοργάνωσε η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, την Παρασκευή 17 Μαίου 2019!

Το Κέντρο για την Υποστήριξη, την Εκπαίδευση και την Έρευνα στην Ψυχοκοινωνική Ογκολογία (ΚΕ.Υ.Ε.Ε.Ψ.Ο.), της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας με τις δράσεις του στην υποστήριξη, την εκπαίδευση και την έρευνα, συμπλήρωσε τα πρώτα τέσσερα χρόνια της λειτουργίας του και οργάνωσε σ’ έναν εντυπωσιακό χώρο στην Πλάκα, την πρωτότυπη επετειακή εκδήλωση του! 

Η δραστήρια ομάδα του ΚΕ.Υ.Ε.Ε.Ψ.Ο., αξιοποιώντας την ευγενική φιλοξενία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, υποδέχθηκε τους φίλους της στο Μουσείο του Αρχοντικού των Μπενιζέλων (το σπίτι της Αγίας Φιλοθέης) για να παρουσιάσει τα «πεπραγμένα» της πρώτης αυτής τετραετίας, να βραβεύσει ομάδες και συλλόγους που συμβάλλουν στην ανάδειξη της τέχνης ως μέσο υποστήριξης των ασθενών, αλλά και για να παρακολουθήσουν όλοι μαζί το ντοκιμαντέρ «ΒΥΖΙΑ» των Ανιές Σκλάβου και Στέλιου Τατάκη, και να συζητήσουν, μέχρι αργά το βράδυ, το περιεχόμενό του.

Σε μια σύντομη τελετή που προηγήθηκε της προβολής του ντοκιμαντέρ παρέλαβαν πλακέτες τιμής ένεκεν:
• Ο κ. Βασίλης Ιωάννου, για την πολύτιμη προσφορά του στην ψυχοκοινωνική υποστήριξη των εφήβων και νέων ασθενών με νεοπλασματικές ασθένειες.
• Η κα Ανιές Σκλάβου και ο κ. Στέλιος Τατάκης, για τη συμβολή τους στην ανάδειξη της τέχνης ως μέσο υποστήριξης των ασθενών που πάσχουν από καρκίνο με τη δημιουργία του ντοκιμαντέρ «Βυζιά».
• Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «ΠΑΜΕ ΜΑΖΙ» για τη συμβολή της στην ανάδειξη της τέχνης ως μέσο υποστήριξης των ασθενών που πάσχουν από καρκίνο, με τη διεξαγωγή ομάδων τέχνης σε νοσηλευόμενους ασθενείς και ιατρικό-νοσηλευτικό προσωπικό εντός νοσοκομειακού πλαισίου.
• Ο κ. Γιάννης Ρωμανός για τη συμβολή του στην ανάδειξη της τέχνης ως μέσο υποστήριξης των ασθενών που πάσχουν από καρκίνο,  με το εργαστήριο μουσικής δημιουργίας και έκφρασης «ΝΤΟΡΕΛΑ» για παιδιά και εφήβους που υλοποίησε στον ξενώνα του συλλόγου «Φλόγα».
• Η Γεωργία Μαυραγάνη για την πολύτιμη συμβολή της στην ανάδειξη της τέχνης ως μέσο υποστήριξης των ασθενών που πάσχουν από καρκίνο,  με τη λειτουργία της θεατρικής ομάδας γυναικών που επιβίωσαν της ασθένειας του καρκίνου και η οποία κορυφώθηκε με την παράσταση «Παρ’ όλα αυτά» (2017-2018).
• Η τόσο επιτυχημένη θεατρική ομάδα που πριν από ένα χρόνο εντυπωσίασε με την παράσταση «ΠΑΡ’ ΟΛΑ ΑΥΤΑ». 
Τους σχετικούς παπύρους «τιμής ένεκεν» παρέλαβαν: 
• Η κα Ναζικ Αϊδινιάν, η κα Δανάη Σπηλιώτη και η κα Νίκη Δουλγεράκη για την πολύτιμη συμβολή τους στην ανάδειξη της τέχνης ως μέσο υποστήριξης των ασθενών που πάσχουν από καρκίνο, με την λειτουργία της θεατρικής ομάδας γυναικών που επιβίωσαν της ασθένειας του καρκίνου και η οποία κορυφώθηκε με την παράσταση «ΠΑΡ’ ΟΛΑ ΑΥΤΑ» τα έτη 2017-2018.
• Οι πρωταγωνίστριες της ζωής και της παράστασης: Ελένη Γιαννακούρου, Καλλιόπη Γανιάρη, Τζένη Δούπη, Ευθαλία Νταλούκα, Γιώτα Παπαδάκη, Μαρία Παυλοπούλου, Φωτεινή Χάψα, Στέλλα Χατζημιχαήλ και Μαίρη Τζουκαλά, για την σπουδαία προσφορά τους στην ευαισθητοποίηση του κοινού για τις ψυχοκοινωνικές ανάγκες των ασθενών που πάσχουν από καρκίνο μέσω της τέχνης του θεάτρου με την συμμετοχή τους στην παράσταση «ΠΑΡ’ ΟΛΑ ΑΥΤΑ» τα έτη 2017-2018

 

Το Πρότυπο Εξειδικευμένο Διδασκαλίας Ανατολίτικου Χορού Gadala ιδρύθηκε το 2005 και έχει μακρά παράδοση στην πολιτιστική, φιλανθρωπική και κοινωνική δράση :

 Είναι ενεργά δίπλα στις γυναίκες με καρκίνο!

 Στηρίζει ενεργά την μάχη ενάντια στον καρκίνο!

Σκοπός να γνωρίσουν οι γυναίκες με εμπειρία καρκίνου του μαστού από κοντά τον παραδοσιακό αιγυπτιακό (αραβικό) χορό, την πλούσια αιγυπτιακή παράδοση και κουλτούρα και παράλληλα να επωφεληθούν από την ευεργετική επίδραση του ανατολίτικου χορού τόσο σε σωματικό και ψυχολογικό επίπεδο, μέσω της έγκυρης, ουσιαστικής, ποιοτικής και εμπεριστατωμένης εκμάθησης και διδασκαλίας της δομής του με την εξειδικευμένη Μέθοδο GADALA.

Λόγω ευαισθητοποίησης σε θέματα που αφορούν ειδικότερα τη γυναικεία υγεία, και μέσω των επιστημονικών συνεργατών μας (Διατροφολόγος, Γυναικολόγος, Ψυχολόγος κ.ά.) στοχεύουμε στην ανοιχτή εμπεριστατωμένη πληροφόρηση του ευρύτερου κοινού για την ευεργετική επίδραση του ανατολίτικου χορού (oriental) με τη Μέθοδο GADALA στη γυναικεία υγεία.

 


Η κα Φωτεινή Gadala ευχαριστεί θερμά για την τιμητική πρόσκληση προς την ίδια, τον πρόεδρο της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, κο Ευάγγελο Φιλόπουλο αλλά και τον συγχαίρει για την άψογη διοργάνωση της εκδήλωσης αυτής αλλά και για το μακρόχρονο έργο και προσφορά του στον άνθρωπο! Για μια ακόμη φορά, πολλά σύγχαρητήρια σε όλο το Διοικητικό Συμβούλιο, τα μέλη της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας και τη δραστήρια ομάδα του ΚΕ.Υ.Ε.Ε.Ψ.Ο. για τις σημαντικές και επιτυχημένες δράσεις τους!

 

ΠΗΓΗ:

 http://www.cancer-society.gr